Torsdag

På hemstudiedagen igår så pallrade jag mig upp kvart i sex som vanligt och åkte till skolan, det var nämligen studiebesök på Asta Zenneca. Först tog det en timme för oss att komma dit, och väl där stog vi ute i typ en kvart. Men när vår lärares gamla klasskamrat Ewa E-C äntligen kom så blev vi först och främst försedda med sånahär namnlappgrejer i plast.. Jag hette plötsligen NbindesträckPet´tersson. Haha men Siri hette Sisri. I alla fall så blev vi insläppta till en gigantisk.. låt oss säga salong, med massvis av fancy bord och bartenderstolar. Vi gick igenom salongen mot en fet dörr - hörsalen - och det var verkligen dystert där inne. Fanns inte ens signal på mobilen. Sedan så berättade Ewa om Astra, vad dom gjorde, deras djurförsök och lite sådant. Efter ungefär en timme/90 minuter så gick vi ut i salongen och fick te, saft och mackor. Världens godaste mörka bröd asså! I alla fall, ungefär en halvtimme senare gick vi tillbaka till hörsalen där typ 5 personer från olika avdelningar berättade om sitt jobb och om sin utbildning, eftersom vi ska välja gymnasieskolor snart.
HAHA och när chefen för världens största tablettfabrik (vad nu hon hette), som ligger i sverige, och en tjej som jobbade där vid namn Veronica stod där uppe och pratade så ringde Pauis mobil. Och de hade suttit på första raden innan fikapausen, men sedan satte de sig med oss vid andra raden, och de hade ställt en korg med saker som vi skulle titta på ovanpå Paui jacka. Självklart började den ringa, och hon har inte satt på ljudlöst. Den ringer, och ringer, och ringer, och ringer, och så tystnade den. Sen ringer den IGEN haha och då sprang hon fram och tog den. Stolarna vi satt på var som biostolar, dom fälls upp när man inte sitter på dom, och det hade inte hon lagt märke till. När hon kommer tillbaka och ska sätta sig.. så finns inte stolen där och hon ramlar ned på golvet:D Herregud vad vi garvade. Så fick hon självklart ett sms som lät ashögt.
Efter föreläsningarna så gick vi en låång promenad runt hela Astra-området och kollade på salar och fabiker och en massa skit. Vi gick även förbi labbet där de hade råttorna, och just då sövde de ner en liten råtta som låg på rygg med narkosmasken över hela huvudet sötnöten :(
Aa. Men sedan.. så var det lunch! Det var skitskumma maträtter så jag funderade på att hoppa över, men valde ändå att pröva köttfärstårta. Och det var riktigt gott faktiskt, vi hade jätteroligt på lunchen.
Och när vi skulle hem missade vi förstås bussen, så vi stog där i typ 20 min och väntade, och pratade en massa. Haha jag och Mia satt och dreglade åt bilarna och spanade fälgar :D

Det var inte så tråkigt som jag trodde det skulle vara, det var väldigt intressant.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0